Fördelar med HIFU

HIFU erbjuder behandlingar som ger omedelbara resultat, sedan med en konternuerlig förbättring ända upp till 4 – 6 månader efter behandlingen.

Traditionella behandlingsmetoder så som IPL. Laser och Radiofrekvens erbjuder effektiva behandlingar så lång ned som 3 mm i huden.
Sammanfattat så kan man säga att det endast erbjuder åtstramning av dermis & epidermis.
Medan HIFU erbjuder behandlingar mot något som kallas SMAS

Superficial musculoaponeurotic system (SMAS) ligger djupt i det subkutana fett som omsluter muskler kopplade till vårt ansiktsuttryck och ansluter mimetiska muskler med överliggande dermis.
SMAS, som består av kollagen fibrer, elastin fiber och fettceller, vilket vid behandling ger ett mer hållbart och långvarigt resultat än konventionella behandlingar av epidermis / dermis åtstramning.

  • HIFU arbetar med samma princip som en konvex lins. Genom att fokusera ljus mot en specifik punkt genom linsen skapas hög värme energi.
    På liknande sätt fokuserar HIFU ultraljudvågor mot en mycket liten punkt som ökar temperaturen tillräckligt högt för att skapa en koagulering i vävnaden.

 

HIFU behandlingsdjup

1,5mm
Skapar effektiv ett trauma i Dermis, vilket leder till fomationer av nytt kollagen

3,0mm
Målet i dermis som består av fibroblaster där termiska effekter skapar den bästa åtstramning effekten.

4,5mm
Arbetar mot SMAS lagret där den mesta lyft effekten av HIFU inträffar.

 

 

 

 

 

 

 

HIFU riktas på ett specifikt behandlingsdjup på 4.5mm som leder till en läkningsprocess inifrån och ut, till skillnad från andra konventionella teknologier som RF eller laserbehandlingar där traumat mot huden sker från hudytan.

Är du intresserad av att se denna teknologi i praktiken.
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att boka en tid som passar dig.