Vad är HIFU?

Nasolabial

Resultatet efter endast en behandling.

HIGH INTENSITY FOCUSED ULTRASOUND

Ett icke kirurgiskt ansiktslyft

Endast en behandling – behandlingen uppnår ett omedelbart ansiktslyft. Resultaten kommer sedan att förbättras upp till sex månader efter behandlingen.
HIFU riktas mot det djupa grundskiktet i huden – samma lager som behandlas i kosmetisk kirurgi. Behandlingen ersätter inte resultatet av en kirurgisk ansiktslyftning. Men det är ett bra alternativ, speciellt för dig som inte är redo för kirurgi eller för dig som vill förlänga effekterna av ett tidigare kosmetisk kirurgiskt ingrepp.

Inga specifika efterbehandlingar – Behjandlingen är okomplicerad och gör inte din hud känslig efter en genomförd behandling.

Inga avbrott i vardagen – du kan återuppta dina normala aktiviteter omedelbart efterbehandling.

Icke-invasiv, icke-kirurgisk, helt säker: FDA-godkänd,  HIFU behandlingar har säkerställts för att vara säker och effektiv genom kliniska studier och över 200.000 patientbehandlingar världen över. Behandlingen uppnår mycket liknande resultat så som en ansiktslyftning och anses vara det bästa alternativet till invasiv kirurgi eller injektioner.
Lyftet sker naturligt – Genom att stimulera de djupa strukturella stöd-hudlagren, initieras en naturlig, regenerativ respons , stimulansen och tillväxten av nytt kollagen, som lyfter och stramar åt huden.

RESULTAT AV HIFU:

2016-06-09 16.33.26

Denna bild illustrerar visar det omedelbara resultatet efter en behandling av ett ögonbryn.

Fastare, bättre hy, på panna, runt ögon, mun, hals, dekolletag
Reducerar djupare rynkor
påsar under ögonen, och mörka ringar
Hud tightande
Bromsar utvecklingen av för tidiga tecken på åldrande.
Lyfter och stramar kinderna utan kirurgi
Bromsar utvecklingen av  tecken åldrande i ansikte, hals och på dekolletage
Förbättrar hudens elasticitet och ansiktet konturer
Stramar åt käklinjen
Reduktion av Akne – I en studie fick 22 patienter (medelålder 23) med måttlig till svår akne behandling med HIFU med ett behandlingshuvud för ytliga hudbehandlingar. Med uppföljning efter  tre och sex månader, sammanfattades ett stort antal (80 till 90 procent) förbättringar, förbättringar rapporteras så långt som 90 dagar efter genomförd behandling.
HUR DET FUNGERAR:
Till skillnad från laser, som penetrerar huden från utsidan-in med en hög nivå av energi som genererar hög värme som gör behandlingen relativt smärtsam, har HIFU behandlingen förmågan att passera obemärkt förbi hudytan, och med riktad energi på särskilt utvalda områden i de djupa strukturella vävnader och där kollagen omsluter muskler. HIFU innebär att vi penetrer hudytan med ultraljudsenergi för att stimulera produktionen av kollagen i djupare hudlager och under den dermala nivån, vilket resulterar i mikroskador i vävnaden.  Och när vävnaden läker, ökar kollagen och kollagenfibrerna att produceras och blir förkortade, vilket resulterar i en åtstramande effekt som görs synlig på huden..

Eftersom ultraljudsteknik faktiskt fungerar inifrån-ut, byggs resultatet gradvis upp under 2-3 månader, och kan fortsätta att förbättras ända upp till 6 månader efter behandlingen.

Vilka områden kan behandlas med HIFU:
FDA godkände HIFU att lyfta huden på halsen, under hakan och över pannan redan 2009. Sedan dess HIFU godkännts för behandlingar på dekolltage och för att minimera linjer och rynkor i ansiktet. HIFU har framgångsrikt använts på andra delar av kroppen också.

Vad kan du förvänta dig efter en behandling:
Det kan uppstå en lätt rodnad i upp till ett par timmar efter behandlingen, och en liten andel av kunder kan få en lätt svullnad, stickningar eller ömhet vid beröring, men dessa är milda och

Även reduktion av fett kan effektivt genomföras med hjälp av HIFU.

Även reduktion av fett kan effektivt genomföras med hjälp av HIFU.

övergående karaktär.
Patienter som behandlas med HIFU har fortfarande ny frisk kollagen efter ett års tid efter behandlingen, men framtida touch-up behandlingar kan bidra till att hålla jämna steg med åldrandet, som varierar från individ.

Gör en HIFU Behandling ont?
Behandlingen orsakar inte mycket obehag. Du kan känna ett visst obehag, värme eller värmekänsla eller kanske en liten smärta som varar i några sekunder och endast under pulseringscykeln när ultraljudsenergin appliceras mot huden. Detta obehag eller ibland även smärta är mycket kortvarigt och ett gott tecken att kollagenskapande processen har börjat. Graden av obehag beror på de inställningar som används vid det behandlade området, och givetvis en individuell känslighet. Runt ögonen och över någon benutskott tenderar att vara mer intensivt.
Halsområdet tolererar HIFU behandlingen bäst.

En god nyhet är att behandlaren kan använda en lägre energinivå och öka antalet pulser för att uppnå önskat resultat med reducerat obehag / smärtnivå. Den andra faktorn hänför sig till smärta / obehag under HIFU procedur är den typ av hud som behandlas. Personer med tjockare hud eller tätare områden tål HIFU behandlingen mycket väl.
Även om vi inte finner det nödvändigt så kan vissa särskilt känsliga personer välja att ta en receptfri smärtstillande tablett innan behandlingen för att öka motståndskraften.

Kontraindikationer (Vem skall inte göra en HIFU Behandling):
Öppna sår eller skador i ansiktet
metallstentar / implantat i ansiktet eller halsen (dentala implantat är OK)
Elektriska implantat, ( Pacemaker )
Person som genomgått BOTOX behandling skall vänta två veckor
Gravida eller ammande kvinnor
Permanenta dermala implantat
Personer som äter blodförtunnande mediciner.
aktiv systematisk hudsjukdom som kan hindra huden från att läka.
blödningsrubbningar eller andra allvarliga dysfunktioner i huden

HUR MYCKET KOSTAR DET:
Priset för en behandling är mycket varierande.
Men räkna med ett behandlingspris från 5 000 kr – ända upp till 10 000 kr beroende på din huds status.

Är du intresserad av att se denna teknologi i praktiken.
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att boka en tid som passar dig.